Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://hdl.handle.net/11701/14698
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Jin Junkai | - |
dc.date.accessioned | 2018-08-07T09:44:11Z | - |
dc.date.available | 2018-08-07T09:44:11Z | - |
dc.date.issued | 2018-06 | - |
dc.identifier.citation | Jin Junkai. Social and Economic mechanisms of functioning the Chinese restaurants in St. Petersburg. Vestnik of Saint Petersburg University. Sociology, 2018, vol. 11, issue 2, pp. 212–227. | en_GB |
dc.identifier.other | 10.21638/11701/spbu12.2018.205 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11701/14698 | - |
dc.description.abstract | Nutrition is a social activity; this process divides and unites social groups, determines social norms and reproduces the social structure. In the process of this activity, the restaurant can be treated as a social space in the field of nutrition. It is not only an economic enterprise but a social phenomenon that relies on the mechanisms of social institutions. In the process of globalization, there are two binary-opposition tendencies in the development of nutrition: “Europe and Asia”, “westernization” and “easternization”. The spread of Chinese restaurants around the world has acquired a significant role in the process of “easternization” of food. This article aims to determine the social and economic functioning mechanisms of Chinese restaurants in St. Petersburg in the process of “easternization” of food. | en_GB |
dc.description.sponsorship | Материалы подготовлены при финансовой поддержке РФФИ, грант 17–03–00631 «Повседневные практики питания и общественное здоровье населения (на примере Санкт-Петербурга и Ленинградской области)». | en_GB |
dc.language.iso | ru | en_GB |
dc.publisher | St Petersburg State University | en_GB |
dc.relation.ispartofseries | Vestnik of St Petersburg University. Sociology;Volume 11; Issue 2 | - |
dc.subject | nutrition | en_GB |
dc.subject | sociology of food | en_GB |
dc.subject | globalization of Food | en_GB |
dc.subject | westernization | en_GB |
dc.subject | easternization | en_GB |
dc.subject | social mechanism | en_GB |
dc.subject | Chinese restaurant | en_GB |
dc.title | Social and economic mechanisms of functioning the Chinese restaurants in St. Petersburg | en_GB |
dc.type | Article | en_GB |
Располагается в коллекциях: | Issue 2 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
05-Jin Junkai.pdf | 709,25 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.