Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/11701/14698
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorJin Junkai-
dc.date.accessioned2018-08-07T09:44:11Z-
dc.date.available2018-08-07T09:44:11Z-
dc.date.issued2018-06-
dc.identifier.citationJin Junkai. Social and Economic mechanisms of functioning the Chinese restaurants in St. Petersburg. Vestnik of Saint Petersburg University. Sociology, 2018, vol. 11, issue 2, pp. 212–227.en_GB
dc.identifier.other10.21638/11701/spbu12.2018.205-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11701/14698-
dc.description.abstractNutrition is a social activity; this process divides and unites social groups, determines social norms and reproduces the social structure. In the process of this activity, the restaurant can be treated as a social space in the field of nutrition. It is not only an economic enterprise but a social phenomenon that relies on the mechanisms of social institutions. In the process of globalization, there are two binary-opposition tendencies in the development of nutrition: “Europe and Asia”, “westernization” and “easternization”. The spread of Chinese restaurants around the world has acquired a significant role in the process of “easternization” of food. This article aims to determine the social and economic functioning mechanisms of Chinese restaurants in St. Petersburg in the process of “easternization” of food.en_GB
dc.description.sponsorshipМатериалы подготовлены при финансовой поддержке РФФИ, грант 17–03–00631 «Повседневные практики питания и общественное здоровье населения (на примере Санкт-Петербурга и Ленинградской области)».en_GB
dc.language.isoruen_GB
dc.publisherSt Petersburg State Universityen_GB
dc.relation.ispartofseriesVestnik of St Petersburg University. Sociology;Volume 11; Issue 2-
dc.subjectnutritionen_GB
dc.subjectsociology of fooden_GB
dc.subjectglobalization of Fooden_GB
dc.subjectwesternizationen_GB
dc.subjecteasternizationen_GB
dc.subjectsocial mechanismen_GB
dc.subjectChinese restauranten_GB
dc.titleSocial and economic mechanisms of functioning the Chinese restaurants in St. Petersburgen_GB
dc.typeArticleen_GB
Располагается в коллекциях:Issue 2

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
05-Jin Junkai.pdf709,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.